Husmanskost



Idag åt vi köttfärslimpa till middag. Jag gjorde det vesäntliga med maten, att stampa pärstampet ;) Iofs så gjorde jag salladen också, men den hade vi kvar sen lunchen. Annars så var det Björn som var kocken. Det är han för det mesta nu, jag har nästan helt tappat lusten till att laga mat :( Men han lagar god mat och han tycker det är kul.

Björn gjorde en god brunsås till också. Hemmagjord lingonsylt hade vi också. Men köpt rödvinbärsgelé

Köttfärslimpa från Hela Sveriges husman
(vi hade inte allt hemma, så vi uteslöt några grejer, originalet finns här)

400 g blandfärs 
1-2 morötter 
1 dl havregryn
1 dl crème fraiche
1/2 dl mjölk
1,5 msk dijonsenap
1 tsk basilika 
10  sviskon (katrinplommon)
1 paket bacon (140 g)
salt och vitpeppar

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°C. Skala och riv morötterna fint. Blanda havregryn, crème fraiche, mjölk, dijonsenap, basilika, 1 tsk salt och 1/2 tsk vitpeppar i en bunke.
2. Tillsätt färsen och morötterna. Blanda väl. Häll smeten i en smord, bröad form, 11/2 liter.
3. Stick ner sviskon i smeten. Jämna till ytan med en blöt slickepott. Skär baconet i cm-stora bitar och täck ytan med dem. Ugnsbaka i 30-40 minuter. Servera limpan med potatismos, lingonsylt, röd vinbärsgele och brunsås.


Men ärligt talat, det var inget superbra recept. Tråkigt nog. Färsen blev som konstig i konsistensen. Så det blir nog ingen repris av det här receptet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0