Leeedig!

Nu är jag ledig resten av året. Det känns skönt! Jag ska slappa, sy, laga mat, vara med hundarna.

Fast sen jobbar jag 14:30 1/1 så min ledighet blir inte såå lång. hihi

Wohoo

Jag finns med på bloggkoll.se
Så himla populär jag är. Vem är min bevakare måntro??


Hundskrälle

Är det nån som har en trubbig, rostig smörkniv till utlånes? Eller möjligvist en gammal nötknäppare?
Det är såklart "sångfågeln" Mille jag skulle behöva modifiera litegrann... Edith börjar närma sej höglöpen och Mille är frustrerad och vill uppvakta och komma till. Att höra ett ständigt gnällande går på nerverna. Snart kastar jag ut hundskrället genom fönstret. Nu är han tack och lov tyst iaf. Men han börjar väl igen om några minuter..

Idag har jag bakat. Mer om det senare. Det var inte roligt och mitt tålamod var på god väg att ta slut också. Nu är det klart iaf.

Stor brand på Ålidhem

Natten mellan julafton och juldagen så brann det i ett stort hyreshus på Ålidhem (ca 5 km från oss). Riktigt otäckt! 70-80 personer blev evakuerade. Tydligen så luktade det brandrök i hela stan! Vi var ju i hälsingland då, så vi kände ingen röklukt ;)


Bild från vk.se
http://vk.se/Article.jsp?article=240671

Dan före dopparedan

Sjukt att det är julafton imorgon! Dom sista julklapparna ska pysslas iordning ikväll. Sen väntar vi på tomten som förhoppningsvis hittar hit till hälsingland. Vi är hos Björns mamma och hennes man. Här är också Björns mormor, brorsa och dotter. Och jag och hundarna förståss :)

Ha en riktigt bra jul allesammans!

Underbara Leila

Jag gjorde några nougatmandlar idag. A la Leila förståss. Kolla här: http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.739307
Låssas att det är jag där istället för Leila.
Ungefär så var det här också. Ungefär

Godkväll

Nu har jag varit hemma i knappt en timme. Var roligt livet är ibland :( Åkte till jobbet 06:30 och kommer hem 21:15
Egentligen skulle jag kommit hem efter kl 20. Men jag fick soppatorsk halvvägs hem. På E12an började det krångla... Tur, tur, tur så hann jag in på Östra Gymnasiets parkering. Annars hade jag mest troligt dött... Antingen av att bli överkörd av en lastbil eller av nervsammanbrott. Men jag får skylla mej själv. Jag visste att tanken var så gott som tom. Tanken rymmer 60 liter och jag hade kört 64 mil. Men bilen brukar dra 0,7l/mil. Men det har blivit några kallstarter på sista tiden, och det drar ju endel soppa. Men jag brukar alltid tanka innan mätaren går över 60 mil, för att vara på den säkra sidan.. Men inte nu. Damnit!
Men från Östra och till Statoil är det ju ganska nära.
Men nu är jag hemma iallafall. Ska ut med hundarna nu och sen är det läggdax. Är sjukt trött. Ska upp tidigt imorgon också för att lämna plasma 7:30. Men sen jobbar jag bara några timmar på e.m/kvällen.

Mitt nyårslöfte: Skjut inte upp saker hela förbannade tiden. Det blir bara jobbigare då.

Godmorgon

Idag jobbar jag mellan 7 och 20. Hurra! Tur så har jag det ganska lungt och skönt på mitt jobb. Fast jag jobbar 53,5 h den här veckan. Men sen är jag ledig i 6 dagar! Julledigt :S
Nä nu måste jag skynda mej iväg. Kommer hem om 14 timmar! Ha en bra dag

Nytt rekord!

Idag slog jag läsarsiffrorna!
Hela 12 unika läsare hade jag idag. Blondinbella och Stinalee akta er! ;)

Löptik i huset!

I några månader så har vi gått och trott att Edith bara är några dagar ifrån att börja löpa. Idag kom det till slut. Hon har suttit i knä på mej i en halvtimme och lämnade dom här fläckarna efter sej. Lär ju bli en skojig jul, med skönsång av Mille... hahaDraghundar i obygdenDet blev inte bara fika hos Kenneth och Ida. Jag och Kenneth åkte ut med draghundarna. Det var såå roligt! Tyvärr så hade plogbilen kört och förstört deras fina spår som dom kört upp tidigare :( Så det var grusigt. Men vi kunde köra några kilometer iallafall. Skojigt skojigt

ChokladHipphipp hurra för Kenneth som fyllde 24 år förra helgen! Vi kunde inte fara och hälsa på dom då, men idag så var vi där. Han hade önskat sej en tårta. Han fick en chokladchokladtårta :)
Igår hade dom haft strömavbrott mellan kl 9-23. Skojigt... Det var 15 grader (plus) ihomhus då.

Här är receptet på tårtan: http://recept.nu/1.13585/therese_wikstrom/efterratter_godis/chokladtarta
Vi använde 85% choklad

Tredje adventTredje advent redan. Tiden bara springer fram. Snart är det jul! Bara en arbetsvecka på ynka 53,5 timmar. Sen åker vi ner till hälsingland och firar jul med Björns släkt.

Samojed v/s Japansk spets

Mitt och Björns stora diskussionsämne just nu rör storleksskillnaden mellan två vita hundar. Inte våra korthåriga saker, utan två pälsmonster! Jappen och Samojeden.

Frågan är; Är det samojeden som är större... Eller är det japanska spetsen som är mindre?
Klura på den ett tag du ;)
    
Jappen till vänster och samojeden till höger.


Ny design

Vad tycks om min design?! :D Jag gjorde headern i paint. Ändrade färgerna slumpmässigt, jag kan inte färgkoderna. Erkänn att det blev fint?! hihi

Spårhunden


Edith

Jag for och hämtade Björn på jobbet i måndags. Edith fick följa med. På parkeringen så fick hon upp ett spår. Björn hade gått där 5 timmar tidigare ungefär. Jag sa: var är husse?? Hon följde spåret in på gården. Hon var väldigt duktig, gick in på andras gårdar men märkte med en gång att det var fel lägenhet. Så då gick hon vidare. Hon kom fram till den rätta dörren, men husse var ju inte där så hon tog spåret tillbaka... Men sen på parkeringen så vände hon och gick tillbaka. Då kom husse ut! Bra jobbat spårhunden! Mattes lilla pärla.
Edith har aldrig varit där tidigare.

Den s.k. Hundcoachen i tv4+

Fredde Steen är hundcoachen som har sitt program just efter Cesar Milan på tv4+. Ingen har väl undgått Cesar?? Från början tyckte jag att han var för hård, sen gillade jag honom. Nu gillar jag honom inte! haha. Visst, han har ju fått fina hundar. Men hur mycket vet man om hur dom egentligen är? På tv så får man ju bara se ungefär 10 minuter med varje hund. Och som alla som nån gång försökt träna med en hund, så vet man hur lång tid det tar att uppnå nåt resultat. Men det blir ju inga tittarsiffror om allt skulle visas.

Jaja, åter till Fredde.
Jag såg ett avsnitt för några veckor sen, för att få se vad han var för en kille. Visste inte riktigt vad jag skulle tycka. Jag var väl en aningens skeptisk... Men nu kollade jag i ett par minuter. Det var en hane som inte gillade andra hanar (känner igen det problemet, hehe). Fredde ryckte och slet i kopplet och gormade. Hunden gjorde utfall mot en annan hund, Fredde koppelkorrigerade och sa åt hunden att sitta. Ja det låter väl inte såå konstigt. Men hunden satt sej så fortsatte han att rycka i kopplet och säga sitt. Sen så förklarade herr Steen att det är viktigt att vara lugn när hunden jagar upp sej.
Ja oj vilken lugn och harmonisk stämning han sänder ut till hunden. öh.

Han får säkert den där stackars hunden att inte göra utfall så länge han själv är där. Men sen när vardagen kommer tillbaka för matten så tror jag inte att det funkar...

Dagens låt!

Björn spelade den här för mej idag

If I Had $1,000,000 - Barenaked Ladies
Lyssna på texten.
http://www.youtube.com/watch?v=LHacDYj8KZM&feature=related

Men hur lägger man in klippet i själva blogginlägget?

Törstig?

Jag hittade en kul mugg. Lagomt kaxig! Och knogjärn är väl det nya svarta, den nya döskallen. Jag vill ha den!Jag hittade den på coolstuff.se

RSS 2.0