Cardio 15

Åh! Det där var skönt. 15 minuter på löpbandet. Blandat gång, jogg och spring. Det blev 2 kilometer. Det är inte illa pinkat för en otränad tjej som jag! Men innan sommarn så ska konditionen och orken bli bättre!
Så himla skönt att få svetta ut all skit.
Nu ska jag hoppa in i duschen och sen åka ner på stan för att möta upp min mamma. Då ska vi åka till mammas kompis / min barndomskompis mamma för hon fyller år imorgon. Sen ska vi hem till mamma och pappa och jag ska hämta min bil som pappa har bytt batteri och grejat med. Sen ska jag hem och sova.

Ny design

Hej bloggen och alla mina läsare! :D
Idag är jag ledig och har tagit det lungt hela förmiddan. Skönt som tusan. Men nu ska jag snart ta i tu med livet. Tömma diskmaskinen och gå ut med hundarna och sånna vardagssysslor.
Jag har pillat med min design på bloggen idag. Ska nog byta ut headern också, men det får bli ett senare projekt.



Chococat


I helgen har jag jobbat 8-20 både lördag och söndag. Inte särskillt kul kan jag säga. Men nu är det över och jag är ledig i två dagar. Jag började på ett broderi i helgen som jag gjorde färdigt i morse. Hello Kittys kompis Chococat! Söt misse. Brodera är skoj och det bästa tidsfördrivet då man jobbar som jag gör


Rostbiffswraps


Våffeldagen




Igår så firade vi våffeldagen! Med blåbärssylt(som mamma gjort), jordgubbssylt, glass och vispad grädde med turkisk yoghurt. Gott!

Superfrasiga våfflor!
7-9 våfflor
Ingredienser:
  • 75 g smält smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl iskallt vatten
  • 0,5 tsk salt

Gör så här: Vispa grädden och rör ihop den med mjölk, mjöl, och salt till en slät smet. Rör i det smälta smöret och det iskalla vattnet. Pensla ett varmt våffeljärn med lite smält smör. Bred ut 0,75-1 dl våffelsmet, grädda våfflan gyllenbrun lägg upp på ett ugnsgaller. Upprepa tills du gräddat all våffelsmet.



Men faktiskt så blev dom för frasiga! Så det är inget recept jag rekomenderar om man inte vill ha superfrasiga våfflor :)

                                                       

Tjejmiddag med pizza



I lördags jobbade Björn just vid middagstid, så jag och Julia hade tjejmiddag :) Vi gjorde supergoda pizzor med kassler och svamp på. Vi provade att ha sconesdeg som botten, det funkade jättebra. Kanske eftersom Julia är något av en sconesexpert!


                                                                                                          

Tjuren Ferdinand



Mille är snart stark som en oxe! Han blir duktigare och duktigare för var gång vi drar. Nu går han ca 2 kilometer med däcket bakom sej

Söndagsbrunch



Här är bilder från vår mysiga brunch i söndags.

Söndagfrukost

Natten till idag så jobbade jag. När jag kom hem tog jag hundarna på en kissrunda, sen la jag och Björn oss i soffan och såg på lite tv. Hundarna var med och myste. Sen vaknade vi några timmar senare av att Julia steg upp vid 11 :D Det var såå skönt att ligga och sova i soffan. Edith låg och snarkade med nosen i min nacke. Hon är ju oftast inte så gosig av sej.
Björn kom med den braiga idén att fixa brakfrukost! Vi köpte gott bröd, brämhults jos, melon m.m. Det var den bästa frukosten jag ätit nånsinn! Ska lägga upp foto på det sen :) Vi satt och åt länge och blev proppmätta! Mysigt. Sen tog vi en promenad i det sköna vädret.
Nu har Julia nyss åkt och jag och Björn gör oss iordning för att fara till jobb och hundträning. Björn ska jobba och jag ska träna Mille :)
Nä nu ska jag klippa korvslantar och göra iordning för robotdammsugaren!

Vårstädning

Vi har haft storrensning i lägenheten i ett par dagar. Än är vi inte klar heller.. Idag var vi till Myrorna med tre sopsäckar med kläder och lite prylar och en vända till återvinningscentralen med nästan fulla bilen med skräp. Igår var vi en vända dit med ännu mer också. En hel flyttkartong med gammal elektronik till exempel.
Det känns sjukt skönt att he i väg så mycket rat! Sånt som vi inte kommer att använda eller sakna. En låda ska dock ut till Storlidens förvaringsanstalt ;)

Uno fick två rosa handdukar också. Han gillar ju rosa.. :)

Shopping



på sista tiden har jag faktiskt shoppat kläder och skor! Fast jag har kommit sjukt billigt undan. 2 par skor, 2 par jeans, 1 t-shirt och 1 jacktröja för 1100:- !
Fast den där jacktröjan räknade jag inte med, den kostade 400:- och betalades med ett par byxor som Björn lämnade tillbaka pga dålig kvalite.

På bilden har jag på mej t-shirten som jag köpte. Den var så fin! Och jag var så snygg att det kom en fotograf in till badrummet för att ta kort på mej! När jag tog kort på mej själv..

Bruuno!



Jag var och hälsade på hos Anneli. Vi tog en promenad på slätten. Sen åt vi lite gofika. Citroncheescake som Björn hade bakat. Oj vilken god kaka alltså! Tyvärr hann jag inte fota den innan den blev uppäten :D

Jag försökte få en fin bild på Edith och Uno i sina matchande halsband. Det gick väl sådär.. Det här var finaste bilden. haha.


Här ser man iallafall att dom har likadana halsband :) Som jag har sytt och Anneli designat!


Hundar i Nordmaling



I tisdags (?) åkte vi till Eva-Karin i Nordmaling igen. Milles privattränare. Vi hade som tappat gnistan, men nu är det hårdträning som gäller.. Så gott som det går..
Sen åkte vi iallafall förbi djuraffären i Nordmaling och träffade Linda! Ediths uppfödare (typ). Både Edith och Linda blev såå glada av att träffa varandra. Vi fick träffa Vera och Ulf också. Hon som äger affärens hundar. Vera är Lindas uppfödning också, dock cane corso. Superfin!!!
Vi köpte en leksak till hundarna, ett gosedjur utan stoppning som såg ut som en flådd skunk ungefär. Den hade en pipgrej i huvudet och svanstippen. Pipgrejerna gick dock sönder ganska snabbt. Det är ju termiten Edith vi talar om. Den blev iallafall hennes stora favorit!

Tårta igen!



Receptet på den där tårtan är lite konstigt. Det är som dubbelt.. Men det passade ganska bra den här gången. Eftersom Andreas hade fyllt år och vi skulle dit på fika i efterskott. Den här tårtan fick en spegel med smak av svarta vinbär. Andreas och Emily gillade den också :D



Stor och liten fick inte smaka dock. Iallafall inte medans vi var där :D Lilla Ebony fick valpar på nyår, det är en av valparna som Andreas håller i. En kinesisk nakenhund



Ebba träffade vi ju också, såklart!



Francos liggstil är ändå skönast.. hihi.
Sen åkte vi hem, mätta av all tårta. Jajustja, resterna av tårtan vi bjöd på på dagen gav vi till Micke och Maria. Även dom gillade den

Sur och stark linssoppa och vit chokladmoussetårta!



Min käre storebror och brorsdotter var upp och hälsade på under sportlovet. Jag och Björn ska bara tårtor till Jon och hans fästmö till våren. Så vi provbakade så Jon skulle få smaka av den. Mamma och pappa var också här och fick smaka. Först bjöd vi på lunch.

Sur och stark soppa


  • 1 liter vatten
  • 4 potatisar
  • 2 dl röda linser
  • 2 buljongtärningar
  • 1 citron
  • tabasco
  • chiliflingor
  • svartpeppar
  • salt
  • socker
Koka upp vattnet med buljongen i.  Skala och tärna potatisen, skölj tärningarna för att ta bort överflödig stärkelse.  Skölj linserna.  Koka potatis och linser i ca 15 minuter (tills potatisen är kokt).  Peppra, och smaka av om det behövs mer salt.  Tillsätt saften av en citron och lite av citronens skal finrivet.  Tillsätt 1 tsk tabasco eller mer, gärna chipotletabasco, och försiktigt av chiliflakesen.  Smaka av med 1 tsk socker (det ska balansera chilin, inte smaka sött).  Servera

Mycket gott! Det blev pappas favoritsoppa :)




Efter en långpromenad för oss ungdomar så åt vi tårta. Vit chokladmoussetårta med mandelmassebotten och blåbärs och vaniljpannacotta. Den blev godkänd :D Men till bröllopet så ska vi ha lärt oss att klä in tårtan i tempererad choklad, så den blir lite finare

Morotsbiffar





Nu har jag varit dålig med uppdateringarna på sista tiden. Här ska ni få receptet på dom goda morotsbiffarna som jag brukar göra

  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl grädde
  • 3 stora morötter, fint rivna
  • 2 dl malda cashewnötter
  • 1 dl mjöl
  • 1 tsk basilika
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk rosmarin
  • 1 tsk olivolja
Låt ströbrödet och grädden svälla i ca 5 minuter. Arbeta sen ihop med resten av ingredienserna och forma till biffar. Stek på låg värme i olivolja.


Vi brukar röra ihop en dressing av turkisk yoghurt och sweet chilisås till. Än så länge har vi bara ätit dom till ris, men i hamburgerbröd blir dom nog också väldigt goda

Älgben

Johannas hundar, Ronja och Wilma, är inte så förtjust i älgben. Så Mille och Edith fick dom. Dom tyckte att dom var såå goda! Dom låg och gnagde i 2 timmar när dom först fick dom. Populärt! Och dom bråkade inte om vem som skulle ha vilket.





Rumpan ramlade ur bädden av allt gnagade :D


Vilken karl!



Vilken mat! Björn hade fixat lunchen när jag kom hem från personalmöte. Halloumi med provencaleörter och en härlig sallad med vindruvor. Så gott!!

Polly cupcakes



Jag bjöd hem mina arbetskompisar på fika för ett tag sen. Dom fick amerikansk äppelpaj och dom här goda pollycupcakesen! Mums mums!

Semlor!!

Jag har varit lite seg med uppdateringarna.. Blogg.se har strulat med bilduppladdningen också har jag krånglat med picasa. Jag vill göra fler kollage, men det blir inte som jag vill... Men men.. Det går ju att lägga upp bilder vanligt också. :)

Kring fettisdagen så bjöd vi hem Micke, Maria, Carolina, Camilla och Linn på semlor!




Linn tyckte att det var gott. Det tyckte vi andra också. Ixa maxis semlor var supergoda! Jag som annars inte brukar vara så förtjust i semlor


Min musli

Jag har just klickat hem lite musli från www.minmusli.nu
Jag gjorde en blandning av lite puffar, flingor, blåbär och tranbär m.m. Till det så köpte jag en fin plåtburk för förvaring :) Spännande!!

Hundhalsband och koppel i rosa!



Jag sydde ett halsband och koppel åt min jobbarkompis Nadjas hund Tyke.
Nadja älskar rosa och hon blev supernöjd :)

Uppdatering bilder



Många bilder har tagits, men få blivit upplagda. Här kan ni se litegrann av vad som hänt på sistone :)
Nu ska jag till jobbet. Ledig i helgen iallafall. Då ska vi baka en bröllopstårta! Fast bara en prov, men den lär bli god! Vit chokladmousse med blåbärspannacotta. nam nam

Full rulle

Ingen rast och ingen ro, tur att jag får jobba ibland så jag får sitta ner och ta det lugnt ;)
Idag har jag varit och åkt madrass i bräntbergsbacken med mamma, pappa, Jon, Stella och Julia. Det var skoj. Drack varm choklad och åt mesostmackor i backen. Sen åt vi lunch på stan och gick lite i affärer.

Nu är jag som sagt på jobbet. Jag återkommer!

Trevlig helg!

Ikväll har jag haft mina kära arbetskamrater på fika. Det var väldigt trevligt.
(Fick en anledning att städa lägenheten ordentligt också :D )
Jag gjorde pollycupcakes och amerikansk äppelpaj. Ska lägga upp bilder på det sen. Det blev väldigt uppskattat kan jag lova! Nu ska jag snabbt ute med Mille och Edith och sen lägga mej i soffan och se på Herre på täppan. Det blir skönt. Har inte suttit ner många minuter idag. Bakning, städning och långpromenad har dagen bestått av. Tur så har Björn också städat och lagat mat. Det är skönt att göra saker hela tiden, fastän man blir trött. Igår var det fullt upp också. Storhandlade och haft Micke, Maria + 3 barn på semmelfika. Imorrn blir det kanske lite lugnare. Ska "bara" på personalmöte, träna mej och träna hundar.

Hoppas ni haft en bra helg!

RSS 2.0