Vipegårdens uppskattade leverkex
Här kommer, för dom som blev sugna (Zombra), receptet på hundgodiset! Receptet kommer ifrån tidiningen Hundsport.
1 kilo kokt lever
500 g smör (inte margarin)
3 dl socker
3-4 msk honung
1,5 kilo vetemjöl
2 dl vetegroddar
2 dl vatten
Mixa lever och smör tillsammans tills du får en slät puréaktig konistens, ni såg ju på bilderna..
koka upp vetegroddarna i vattnet. Blanda ihop allting till en fast konsistens. Kavla sedan ut och forma med roliga formar. Jag var ju tråkig (och smart!) och skar det bara i lagom stora portionsbitar.
Grädda i mitten av ugnen på 250 grader i 8-10 minuter. Jag hade ugnen på 180 tror jag, prova er fram. Låt sen kexen ligga och torka i minst ett dygn.
Hoppas det smakar!!
1 kilo kokt lever
500 g smör (inte margarin)
3 dl socker
3-4 msk honung
1,5 kilo vetemjöl
2 dl vetegroddar
2 dl vatten
Mixa lever och smör tillsammans tills du får en slät puréaktig konistens, ni såg ju på bilderna..
koka upp vetegroddarna i vattnet. Blanda ihop allting till en fast konsistens. Kavla sedan ut och forma med roliga formar. Jag var ju tråkig (och smart!) och skar det bara i lagom stora portionsbitar.
Grädda i mitten av ugnen på 250 grader i 8-10 minuter. Jag hade ugnen på 180 tror jag, prova er fram. Låt sen kexen ligga och torka i minst ett dygn.
Hoppas det smakar!!
Kommentarer
Trackback