Potatissoppa med parmesan och baconströssel
Idag åt vi potatissoppa till middag. Receptet är från Elle mat och vin 1 2009. Min favorittidning :)

Der här behöver du:
Gör så här:
Skölj purjolöken och hacka den i bitar. Skala och hacka vitlöken. Skala potatisen och skär i mindre bitar.
Fräs lök, vitlök och potatis i smör i en stor kastrull och tillsätt lagerbladen. Slå på buljong och låt soppan sjuda på svag värme i ca 30 minuter tills potatisen mjuknat. Klipp baconet i små bitar och knaperstek i en panna utan fett.
Plocka bort lagerbladen och mixa soppan tillsammans med crème fraiche. Smaka av med socker, salt och lite peppar. Vispa i den rivna parmesanen. Servera soppan tillsammans med baconströsslet och niriven muskot. Toppa med persilja.

Der här behöver du:
- 1 purjolök
- 2 vitlöksklyftor
- 8 potatisar
- 4 msk smör
- 4 lagerblad
- 12 dl grönsaksbuljong
- 2 dl crème fraiche
- socker, salt och vitpeppar
- 2 dl parmesan, färskriven
- 50 g knaperstekt bacon
- riven muskotnöt
- färsk persilja
Gör så här:
Skölj purjolöken och hacka den i bitar. Skala och hacka vitlöken. Skala potatisen och skär i mindre bitar.
Fräs lök, vitlök och potatis i smör i en stor kastrull och tillsätt lagerbladen. Slå på buljong och låt soppan sjuda på svag värme i ca 30 minuter tills potatisen mjuknat. Klipp baconet i små bitar och knaperstek i en panna utan fett.
Plocka bort lagerbladen och mixa soppan tillsammans med crème fraiche. Smaka av med socker, salt och lite peppar. Vispa i den rivna parmesanen. Servera soppan tillsammans med baconströsslet och niriven muskot. Toppa med persilja.
Kommentarer
Postat av: Leena
JO, jag såg receptet i tidningen, blev den god?
Postat av: Little Peaché
Åh sicket smaskens recept!
Kram på dig
Trackback