Sparrissoppa med rom

Fredagen den 13e!
En favoritsoppa. Vi hade inte nån röd caviar hemma, så det blev svart den här gången. Godare med röd dock..



Ingredienser:
1 dl vitt torrt vin
5 dl vatten
4 msk kycklingfond
1 burk crème fraiche 
400 g grön sparris
Några kvistar bladpersilja
salt och svartpeppar

Till servering och garnering:

Några sparrisknoppar
dragon
4 msk matyoghurt
salt och svartpeppar
Forellrom


Gör så här:

1. Koka upp vin, vatten och kycklingfond. Låt sjuda några minuter.
2. Vispa i crème fraichen.
3. Skär sparrisen i bitar. Tag undan några knoppar till garnering.
4. Lägg bitarna i soppan och koka upp. Tillsätt persiljebladen.
5. Mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
6. Koka knopparna till garneringen i lätt saltat vatten i 1/2 minut.
7. Repa dragonen och hacka den grovt. Rör ner den i yoghurten. Smaka av med salt och peppar.
8. Fördela soppan i glas eller koppar. Lägg i en klick dragonyoghurt, och en klick forellrom.
9. Stick till sist ner några sparrisknoppar i varje glas.

Kommentarer
Postat av: Leena

Snygg bild

2009-02-17 @ 08:56:55
URL: http://leenaingvar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0